Wat is thermisch

Cryotherapie Breda

Waarom wordt Cryotherapie gebruikt in plaats van warme modaliteiten zoals hot packs, ice packs, en massage?

Er zijn in feite verschillende modaliteiten, niet alleen cryotherapie, die samen of afzonderlijk kunnen worden gebruikt als een techniek om pijn te verminderen en ontspanning te verhogen. Deze omvatten:

o Ultrageluid

o Elektrische stimulatie

o Cryotherapie

o Ultrasone therapie

o Cryotherapie (cryotherapie is een behandeling waarbij water wordt gebruikt om de genezing in weefsel te stimuleren).

Ultrasound (er zijn speciale ultrasound apparaten beschikbaar om de nauwkeurigheid van het richten van individuele zenuwen te vergroten)

Elektrische stimulatie (veilig beschikbaar in de meeste ziekenhuizen)

Cryotherapie

Ultrasound kan zeer effectief zijn om chronische ontsteking te verminderen bij mensen die al ongecontroleerde pijn hebben vanwege blessures, spondylitis, peesontsteking, enz. Het is ook zeer effectief gebleken voor pijnbestrijding bij mensen die pas voor kanker zijn behandeld.

Helaas zijn de eerste aanwijzingen van thermische verwarming via echografie niet diagnostisch.

Het is de moeite waard een korte samenvatting te geven van de geschiedenis van cryotherapie. IJs heeft een lange geschiedenis van gebruik als pijnbestrijdingsmiddel. Hippocrates (4e eeuw v. Chr.) was de eerste die ijs gebruikte als pijnstiller. Hij plaatste een lichaamstemperatuur -meter tussen zijn gezwollen en ontstoken voeten. Wanneer de lichaamstemperatuur steeg, was dat het teken dat hij de behandeling van zijn ontstoken vlees moest staken.

In de 5e eeuw na Christus gebruikte de Griekse arts Hippocrates ijs als pijnstiller en als bron van vocht. Dit lijkt sterk op acupunctuur, waarbij we met onze handen druk uitoefenen om een gevoel van welbehagen op te wekken. Chinese artsen kerven currykruid in het vriespunt om het register van acupressuurkuren te veranderen.

IJs en kokosolie zijn vitale componenten van een goed cryotherapie regime.

o Gebruik niet de ice pack techniek, die zoals bijna alle mensen die dit hebben gedaan, inclusief ikzelf, uiterst pijnlijk vinden, vooral de eerste paar keer. Volg in plaats daarvan deze techniek:

o Doe een paar druppels grapefruitzaad extract in het water dat je van plan bent te gebruiken voor je voetbad.

o Doe de hele voet (beide voeten, inclusief de bal van de voet) in het water en zet het koude water een paar seconden aan. Schakel terug over op warm water.

o Bij een verstuikte kuit gebruik je zuiveringszout, dat je gewoon op de onderkant van de bal van de voet wrijft.

o Een andere techniek is de voet in een bak met gefilterd water te dompelen, vervolgens met een oude tandenborstel schoon te schrobben en daarna met een vijl, als je je bijzonder vroom voelt, de voet op te ruwen.

o Tenslotte kunt u de voet in een sok wikkelen voor de nacht.

Voor artritis kun je arnica gebruiken, dat de voeten reinigt door gifstoffen af te voeren.

o Een ander zeer effectief product is capsaïcine, dat je gewoon op de pijnlijke plaatsen wrijft. Dit heeft bewezen zeer effectief te zijn bij artritis.

o Zoek een product dat niet op dieren is getest — het is echt een persoonlijke voorkeur.

o Probeer het zelf, als u twijfelt.

o De beste remedie is er een die bewezen en beproefd is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.