Lange Afstand Lopen Geheimen

Bootcamp Eindhoven

Lange afstandsloop

Lopen tot 20 km met toenemende afstanden is mogelijk met deze cross-country stijl. In het begin moet je in een langzaam tempo beginnen met hardlopen en geleidelijk de tijd opvoeren. Je moet je spieren de kans geven om zich aan te passen. Drijf jezelf niet tot het uiterste. Er zijn geen wedstrijdregels bij deze vorm van oefening. Het kan aantrekkelijker zijn als het gecombineerd wordt met een aërobe activiteit.

Interval loop

Je moet 20 seconden hardlopen om een hoge intensiteit te bereiken, gevolgd door 30 seconden om de intensiteit te verlagen, aan de hand van aanbevelingen in het boek Interval Running Secrets Exposed, van Matt Furey. Methodes verschillen over deze aanpak. Velen beschouwen 25 seconden als de beste periode. Er zijn goede redenen om voor deze aanpak te kiezen: Als de periode te lang is dan zal de intensiteit je snel achterhalen (in vergelijking met als je 20 minuten rent), als je te langzaam rent dan zal de intensiteit langzamer worden en zelfs als je te snel rent ben je te snel moe (in vergelijking met als je 30 minuten rent)

Fitness oefeningen

U moet activiteiten doen die uw benen sterker maken, uw uithoudingsvermogen opbouwen of u helpen met uw MPH. Snelheidstraining houdt in dat u een bepaalde afstand hard loopt en daarna weer afbouwt tot een rustig stukje joggen of wandelen. Dit soort oefeningen helpt je met je MPH. U kunt bijvoorbeeld 10 km hardlopen om uw snelheid van 10 km te verbeteren, of u kunt de afstand verkleinen en 10 km onafgebroken hardlopen (langzaam tot zeer snel tempo).

Mijl lopen

U moet uw uithoudingsvermogen en bootcamp opbouwen als u een volledige 5k wilt lopen. U moet klaar zijn voor de lange afstand (langer dan 21 k Muller Mile). Doe dit gedurende twee of drie weken te beginnen met de andere sessies. Beginners moeten een of twee weken onderhoud runs nemen voordat ze hun reguliere 5k schema gaan lopen. Er zijn vele methoden om . U zou kunnen kiezen voor rust (het afleggen van een km per keer alvorens in te stellen om 5 km te doen), Het creëren van een interval schema door het lopen van een aaneengesloten km (5 km lopen, 20 km joggen, 5 km lopen, 3 km joggen) of met behulp van stopwatch voor 5 km. Als je interval hardlopen gebruikt, moet je het zo snel doen als je kunt voor 5 km. Er zijn beroemde boeken over dit programma, zieunderspeedwork.

Social Running. Social running is een manier om je hardloopvaardigheden te verbeteren met verschillende soorten trainingssystemen. Door samen met anderen te trainen, ontwikkel je nieuwe technieken naast de training alleen. Je hebt de neiging om steun te vinden bij een ervaren loopmaatje. Dit helpt je te groeien en je eigen technieken te ontwikkelen. Het kan een goede omgeving zijn om met je maatje nieuwe technieken te beginnen. Verleng uw uithoudingsvermogen Je hebt misschien niet genoeg uithoudingsvermogen tijdens de race. Je moet je uithoudingsvermogen opbouwen door langere afstanden te lopen. Je hoeft geen 10k te lopen; je moet een bepaalde afstand lopen. Je hoeft niet 10 km per km te rennen; je moet geen km rennen, maar 5 km rennen. Herhaal de kilometers wel na een of twee sessies. Het lopen van langere afstanden zal u helpen uithoudingsvermogen op te bouwen.

Snelle intermitterende sessies Snelheidswerk is ideaal voor nieuwe lopers. Je hebt maximale duur en intensiteit voor snelle sessies. Intervalsessies zijn de beste manier om snel en op verzoek te lopen, terwijl je je lichaam toch niet overtraint. Je moet begrijpen dat interval sessies minder, of een minimale basisperiode hebben. Er zijn twee verschillende stijlen van intensiteit: continu en afwisselend. Bij continue intervaltraining loop je gedurende een bepaalde tijd op je doeltempo. Vervolgens wissel je in afwisselende sprints van je doeltempo naar het meest waarschijnlijke tempo om het hardlopen op je huidige snelheid vol te houden tijdens de duur van de trainingssessie. De beste manier is om een elektronische timer te gebruiken en uw sessies regelmatig over drie dagen te verdelen. Als u echter de extra tijd hebt, kunt u meer sessies per week lopen. Het beste idee is om dagelijks tussen de twintig minuten en een uur te lopen, drie keer per week. Het belangrijkste doel hierbij is om de minuten per sessie op te rollen.

Lees meer

personal training

Leave a Reply

Your email address will not be published.