Feldenkrais Methode voor Beginners: Hoe een Feldenkrais praktijk te beginnen

Iedereen die ooit heeft geprobeerd iets nieuws te leren, heeft de worsteling ervaren om te beginnen. Dit is vooral het geval bij het leren van een nieuwe vaardigheid die vereist dat we onze oude manier van doen doorbreken en een nieuwe manier aannemen. Een nieuwe vaardigheid leren is ook moeilijker voor beginners, omdat we vaak minder ervaring en kennis hebben met het specifieke ding dat we proberen te leren. Maar als je er moeite voor doet, kan het leren van een nieuwe vaardigheid zeer lonend zijn. Het verbetert niet alleen je leven in het algemeen; het kan ook deuren voor je openen op vele andere gebieden van je leven. Als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in het verbeteren van je sociale interacties of in zelfverzekerder daten, kan het leren van een nieuwe vaardigheid helpen bij beide zaken. Laten we dus eens kijken hoe je vandaag nog kunt beginnen met het beoefenen van Feldenkrais!

Feldenkrais methode

Wat is de Feldenkrais methode?

De Feldenkrais Methode is een zeer praktisch systeem om beter en natuurlijker te leren bewegen. Deze methode is gebaseerd op het werk van Dr. Reuven Goldin, een arts die vele jaren bezig is geweest met het meten van verschillende lichaamsbewegingen. In zijn werk merkte hij dat de meeste mensen ofwel overactief ofwel onderactief zijn. Vervolgens creëerde hij een systeem om mensen te helpen hun natuurlijke en gezonde balans terug te vinden. Er zijn veel verschillende manieren om deze methode toe te passen, en je kunt meer leren over de verschillende manieren van beoefening op de Feldenkrais Methode voor Beginners pagina.

Waarom Feldenkrais leren?

Beoefenaars van de Feldenkrais Methode melden vaak dat ze zich meer verbonden voelen met zichzelf, met anderen en met de wereld om hen heen. Dit kan resulteren in een groter gevoel van vrede, liefde en vreugde in je leven. Het leren van een nieuwe vaardigheid kan je helpen meer uit het leven te halen, zowel in het heden als in de toekomst.

Enkele laatste tips en trucs

  • Maak er een gewoonte van aanwezig te zijn – je leest dit artikel, dus maak er het beste van. Als je op de bank tv zit te kijken terwijl je leest, ben je niet "in het moment". Misschien denk je aan wat er een paar uur geleden is gebeurd, of denk je aan iets heel anders. Dus ook al heb je "tijd", pas op dat je die tijd niet laat schieten.
  • Stel kleine doelen en blijf gefocust – het is gemakkelijk om afgeleid te worden door veel dingen in het leven. Stel daarom kleine doelen en blijf daarop gefocust. Als u een blokje om wilt lopen, stel dan als doel een kilometer te lopen. Dit is iets waar je controle over hebt, en het zal je helpen geconcentreerd te blijven.
  • Wees geduldig – we zijn allemaal verschillend in vele opzichten, dus het kan zijn dat u in een langzamer tempo moet werken dan anderen. Maar net als alles in het leven, als je er moeite voor doet, zul je beter worden.
  • Als je een nieuwe vaardigheid wilt leren, maak er dan een prioriteit van. Als je niet bereid bent er tijd voor vrij te maken, zal het nooit lukken.

Conclusie

We zijn allemaal verschillend en we hebben allemaal verschillende manieren van leren. Misschien vind je dat jouw manier beter werkt dan een andere. Maar als je verschillende methoden blijft proberen, vind je misschien iets dat goed voor je werkt. En het zal waarschijnlijk nog leuk zijn ook!

Feldenkrais Methode beoefenaars melden vaak dat ze zich meer verbonden voelen met zichzelf, met anderen en met de wereld om hen heen. Dit kan resulteren in een groter gevoel van vrede, liefde en vreugde in je leven. Het leren van een nieuwe vaardigheid kan je helpen meer uit het leven te halen, zowel in het heden als in de toekomst.

Blijf dus nieuwsgierig en sta open voor nieuwe dingen. Je zult verbaasd zijn hoeveel je kunt leren en groeien als je iets nieuws probeert.

Leave a Reply

Your email address will not be published.