De voordelen van de Indiase Make Yoga

Yoga Veghel

 

 

 

 

 

De reden waarom de Indiërs yoga tot een integraal deel van hun leven maken, is de ruime bron van kennis en spiritueel inzicht in India, opgedaan door de massale zeevarende bevolking die vanuit Azië naar India kwam. Deze kennis vertaalde zich onmiddellijk naar de lichamen van de Indiërs die in India woonden. Zij beweerden minimalistisch te zijn, gegrond in eenvoud, artistiek, spiritueel, dynamisch en wetenschappelijk (zoals hun nogal ingewikkelde titel uitdrukt).

Indiërs noemen Yoga Kayastica (de toestand van de spieren en de geest) en Pranayama (de wetenschap van het beheersen van de geest). Yoga zegt dat de mens niet twee zelven heeft, het tijdelijke bewustzijn van het hier en nu en zijn permanente bewustzijn (geest). Deze twee zelven worden uitgeschakeld door een hoger wezen op het moment van Yoga. Aldus wordt gezegd, dat de mens zijn ware zelf vindt door al zijn bewustzijn van het hier en nu te laten vallen. Een Yogische vinder verenigt lichaam en geest. Dit kan direct worden bereikt door Yoga, zodat de permanente intrede van geest in lichaam mogelijk is.

Yoga is dus een zeer effectieve behandeling voor verschillende psychologische en levensstijlaandoeningen, zoals stress, depressie, angst, spanning en hoge bloeddruk.

Yoga wordt geroemd om zijn vermogen de beoefenaar in een eindstadium van het leven te brengen (op het moment van Yoga, het moment dat men klaar is om uit de Tempel te treden). Deze praktijk is dus geen ontsnapping aan het leven, maar een middel tot een geleefd leven.

Maar waarom is het belangrijk? Wat is het echte voordeel dat eruit kan worden gehaald? Er kunnen verschillende redenen worden aangevoerd om deze vraag te beantwoorden.

Enkele duizenden jaren geleden, toen de mens begon door te dringen in de werelden die hij met zijn geest had geschapen, begon zijn evolutie. De mens begon de natuur te veroveren en onze natuur tot zijn voordeel aan te wenden. De mens ontdekte dat er fysieke krachten bestonden, die voor hem toegankelijk waren en die hij in zijn voordeel kon gebruiken. Een van deze krachten waarop hij ging vertrouwen was de adem die uit zijn eigen lichaam kwam.

Dus, deze adem die in ons is, is de natuur en haar krachten. Dit is wat van ons maakt wat we zijn. Als andere systemen zouden worden begrepen, zou de adem worden verklaard en zouden de manieren om hem te gebruiken worden onthuld. De manieren om de ademhaling te beheersen zouden op hun beurt worden onderwezen. De manier om de geest te beheersen zou worden onderwezen. De manieren om de ademhaling en de geest in het algemeen te harmoniseren zouden worden onthuld. Aldus zou meesterschap over de geest en de ademhaling en daarmee over het lichaam, met een allesomvattende aanpak, worden bereikt.

We moeten ons dus bewust worden van wat onze huidige realiteit is en hoe we die kunnen verbeteren. Dit wordt gedaan met verschillende psychologische middelen, maar vandaag de dag gebeurt dit met behulp van hydraulische technologie, in het bijzonder oefensystemen die ons voorzien van de noodzakelijke hulpmiddelen om onze toestanden te verbeteren. Het geeft de impuls om ons te motiveren en om ons de vereiste mentale voorsprong te geven om onze staten te versterken. “Krijgskunstenaars ademen als een kat” is slechts een uitspraak om het idee te illustreren.

In yoga wordt de ademhaling in een ander licht bekeken. Sommige mensen hebben moeite met ademhalen in de duikregime als gevolg van bepaalde blokkades in hun mentale geest die de methode van ademhalen belemmeren en als een filter werken om de stroom van zuurstof in het lichaam te blokkeren.

Versterk de geest en adem op de manier die we willen om onze dromen, verlangens en wensen voor de toekomst te manifesteren. Leer yoga ademhaling en geniet van minder beklemming in je wezen. Wees de meester van je geest en ademhaling en ervaar een nieuwe wereld van verruimde geest, zelf en leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.