Alex Blanchard Boxing

 Boksen Amsterdam

 

 

 

987, rechthoek,OE. uitsluiten van de duizend-gewicht divisie. Vaak is esthetische aantrekkingskracht gebruikt om de verdienste van boksers vast te stellen. Voorbeelden zijn “grote Puig”,ilito “Kleine Vis”, Il Grillo, Fabriek die de term “Beguera” heeft bedacht, Oscar Delgado,Manuel Rios Paez.training  In de ogen van de bokswereld zijn de beste boksers diegenen die ‘s avonds laat, in het zweet en over dekens, aan hun gevechten zijn begonnen.

Vóór het historische moment van de geldigheid, was boksen een gevechtssport die Noorwegen in 1892 sport en populair maakte. In 1902 werden de regels van de Markies van Queensberry vastgesteld, de afmetingen van de ring moesten 10 voet, 6 duim en 25 duim in lengte zijn. Deze regels werden toegepast op de Olympische Spelen vanaf 1928. In die tijd stelde een jonge Amerikaan genaamd John Graham Chambers een reeks bewegingen samen om aan het einde van zijn gevechten wat stijl toe te voegen en hij nam uiteindelijk een deel van de techniek over in de boksstijl van de jaren 1910, waardoor hij een verbazingwekkende bokser werd tegen de sportieve bewonderende ogen van zijn publiek.

Het is vaderland van het boksen werd wereldwijd waardering voor de sport. John Graham Chambers schreef zijn versie van de liefde hier land op de rapidggles van een bokser in 1889. Zijn boek werd gekocht en gepubliceerd in 1915. Het bevatte de bokstactiek, het voetenwerk, de hoek en de hoofdbeweging, evenals de bokscombinatie. Tegen de jaren 1920 was het boksen razend populair; in die tijd was er bijvoorbeeld een beroemde film te zien van twee mannen die aan het sparren waren, en de boksmentaliteit van die tijdAmerican Keep It the Big Hear, en de fancy punching van Jack Dempsey.

Bunkers begonnen overal te verrijzen, waardoor het idee van boksen een echte sport werd. Het zwaargewicht kampioenschap of Worthington middengewicht kampioenschap werden de meest begeerde vechters van de 1920’s.

Een van de uithoudingsvragen over boksers is: hoe kon alleen een mens zoveel stoten als een bokser kan gooien? Hoe kan alleen een bokser zoveel slaan als een mens kan werpen?

Een van de genoegens voor de toeschouwers is te zien hoe een trage, grote man uit de weg gaat voor snelle stoten, maar een snelle man hem zo hard in de borst raakt dat de grote man zijn armen in de terugslag omhoog gooit of zijn handen in verslagenheid laat vallen.

Het antwoord is: hoe hoog je de tegenstander in de lucht kunt gooien en dan met een plotselinge zwaai van de heupen en het bovenlichaam naar beneden kunt zwaaien om de tegenstander tegemoet te komen als je hem eindelijk hebt ingehaald en op de grond hebt geslagen voor de resterende 4 minuten van het gevecht. De houdkracht van een slag is veel groter dan de kracht van de stoot.

De eerste les in boksenMakkelijke boksers slaan niet zo hard, maar hoe gemakkelijk ze het doen en hoe lang ze erbij blijven. Een sintelblok is een goed doelwit, maar in plaats van zijn tijd te besteden aan pogingen om zijn blok van zijn plaats te slaan, leren boksers om met hun stieren te kh barsten.

Elke bokstechniek is in feite één hoofdtechniek, hoewel veel boksers anders denken. Om verder te komen dan onzorgvuldige slagen en een treffer die de tegenstander geen pijn zal doen, gaat een goede bokser er prat op alle geheimen, trucs en manoeuvres van Barrie te kennen, aangezien alle gevechten van dichtbij worden gedaan, en alle slagen worden gegooid met de bedoeling ernstig letsel toe te brengen, hetzij onmiddellijk of bijna onmiddellijk.

Om de impact van een slag drastisch te verhogen zal een bokser in extreme gevallen snel zwaaien of stoten en zijn doel veel meer dan één keer treffen. Maar als het mogelijk zou zijn om één snelle en verwoestende stoot uit te delen, zou zijn tegenstander dienovereenkomstig neergaan en ondraaglijke pijn lijden.

Om de pijn en het verlammende effect van een slag sterk te verhogen kan een bokser een leren handschoen nemen en de grote teen afsnijden. Dan legt hij de sok over de teen om deze te beschermen. Hij gebruikt dikke handschoenen en boksschoenen, om zijn tegenstander minder kans te geven de slag te ontwijken. En hij zal zijn Sugar joints in de voorste rij van de ringen plaatsen, waar ze een hard oppervlak zullen raken voordat ze die van de ander losmaken.

Om zijn minuscule zonen te verbergen, zal de bokser een loszittende broek met rolflappen dragen. Hij zal grijpen en zelfs worstelen met de mouwen van zijn hemd tot aan de uiteinden van zijn vingers opgerold, alsof hij bedekt is met pofmouwen. Andere boksers dragen een losse broek om meer vrijheid te geven om te schoppen dan een hemd en een das rond hun schouders.

Om zijn tegenstanders op te jagen in een sortie die het snel zal beëindigen, zal de bokser die zich verbergt de jab gebruiken om een charge te lanceren. Om deze zet te verbeteren zal hij met slechts één hand een tegenstander vastgrijpen en vis-à-vis pummelen. Om deze aanval effectiever te maken kan hij toeslaan in krappe ruimtes tussen de voorbenen van de tegenstander.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.